Wednesday, December 17, 2008

Five Rivers FT 902-4..prima lanseta in 2008

Doresc sa fac o prezentare a catorva lansete mai deosebite construite anul acesta pentru diferiti prieteni, cunoscuti de-ai mei si nu numai...
Am inceput cu Five Rivers FT 902-4, adica 9' lungime, clasa #2, din 4 segmente, o lanseta foarte versatila, usoara, una dintre cele mai disputate pe diverse forumuri americane, devenind in scurt timp una dintre favoritele mele pentru pescuit la uscata si chiar nimfa, grafitul folosit in constructie fiind deosebit de senzitiv...Componentele folosite au fost cu totul si cu totul speciale: mandrina Struble cu insertie din lemn exotic, inele Snake Brand, maner custom-western din pluta extra si pluta compozita in ton cu mandrina si matisajele.Daca ar fi sa am o singura lanseta de pastrav, lipan sau clean, FT-ul de 9' in "clasa 2" ar fi alegerea mea. Aceste blankuri sunt supradimensionate cu cel putin o clasa. Ele au fost gandite pentru a lansa musca rapid si precis si cu minim efort la orice distanta un snur usor (#2, 3, sau 4). Se simte comfortabil cu fire in clasele 3 sau 4 si chiar 5. Acest lucru se datoreaza designului cu rezerva de putere in talon. Varful este suficient de flexibil pentru ca lanseta sa lucreze bine si aproape.Personal o consider deosebit de versatila mai ales pentru cei ce prefera o lanseta care lucreaza exclusiv in treimea superioara si nu doresc acel balans in cotor, precum il au lansetele progresive.Acest design permite lanseuri false foarte rapide si prezentari precise, la cativa metri sau chiar 15-20m. De asemenea lanseurile rulate sunt foarte usor de executat. Varful flexibil ajuta la controlul pestilor mai mici.Dintre review-urile internationale am remarcat ce spunea un constructor american, care a construit mai multe lansete pe aceste blankuri..."I am now using a rod built on this blank that has quickly become one of if not my favorite rod in a span of 60 years of fly fishing. The fast tip combined with a great power curve make this a very versatile tool. It is a joy to cast with many line weights as well as doing a great job of protecting light tippets. Trout from 10 to 22 inches bring this rod to life and are handled with ease... Stan Grace."

2 comments:

Bogdan said...

Salut
Foarte interesant blogg-ul tau,
poti sa dai si un pret si de unde se poate comercializa asa ceva !?
Merci frumos

George said...

Salut,
Lanseta se poate achizitiona pe comanda speciala direct de la mine...iti pot da mai multe detalii pe email (georgeminculete81@yahoo.com)
Multumesc,
George